Informatie voor ouders / verzorgers

DNJI Zomerkamp 2021

DNJI Zomerkamp 2021

Zoals elk jaar rond deze tijd, zijn we ook nu weer druk bezig met de voorbereidingen voor het DNJI zomerkamp 2021. Elk jaar trekken we in de zomer een week met elkaar op in het Brabantse Someren en doen we toffe spellen, houden we mooie diensten en ondernemen we nog veel meer. Het DNJI zomerkamp is een plek waar tieners mogen groeien in hun geloof en nieuwe vriendschappen kunnen opbouwen met tieners uit andere gemeenten. Een onmisbare ervaring dus!

Inschrijvingen
Dit jaar werken we met ‘voorinschrijvingen’. De officiële inschrijvingen openen dit jaar later dan gewoonlijk, i.v.m. corona. Op die manier kunnen we eventueel vragen m.b.t. de dan geldende regelgeving toevoegen aan het inschrijfformulier.

Wil uw tiener mee op zomerkamp? Dan vragen we u om uw tiener nu alvast in te schrijven via de voorinschrijvingen – zo weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dit kunt u doen via deze link: https://forms.gle/jHuyVxSCB4nAaTN99.

We zien er enorm naar uit uw tiener(s) te verwelkomen op het DNJI kamp!

Corona

Vorig jaar mochten we, ondanks de beperkingen door corona, toch samen op kamp in Someren. De week zag er wel anders uit dan normaal – naast de gezondheidscheck vooraf, kampeerde ieder subkamp op een eigen veldje en werden de diensten buiten gehouden.

Ook dit jaar doen we er alles aan om het DNJI zomerkamp corona proof plaats te laten vinden. Met welke corona regels we dit jaar rekening moeten houden kunnen we nu nog niet zeggen.

Onze visie

Het DNJI kamp is er om tieners in contact te laten komen met God, ieder op zijn/haar eigen niveau en wensen. We willen de tieners onbevooroordeeld zien zoals ze zijn. We willen de tieners stimuleren het leven samen met God te bewandelen. We realiseren ons dat het kamp een enkele week in het jaar is en willen daarom ook een goed contact met de locale NJI’s om te zorgen dat wat er in het kamp in gang gezet wordt, ook daadwerkelijk in het jaar daarna kan gaan groeien. We willen dat deelnemers op hun eigen niveau worden uitgedaagd om stappen te maken, waarbij er geen concurrentiestrijd mag ontstaan en geen “beter of slechter” mag ontstaan. Wij willen jongeren (die niet meer als deelnemer mee kunnen op kamp) een plek geven om door te kunnen groeien in hun inzet voor het Koninkrijk van God. Hierbij gaan verantwoordelijkheid en veiligheid hand in hand. Fouten mogen worden gemaakt, daarvan mogen we leren. Wij willen zowel met de deelnemers en met de staf een open, eerlijke en opbouwende houding naar elkaar uitstralen. Wij willen de stafleden toerusten en motiveren om de tieners positief en met Liefde te benaderen, waarbij de veiligheid van de deelnemers en de staf zelf voorop staat.

Zorg voor uw kind

Heeft uw kind speciale aandacht nodig? Dit kunt u, wanneer de officiële inschrijvingen openen, via het inschrijfformulier aan ons laten weten. De groepsleiding wordt hiervan op de hoogte gebracht. Deze leiding wordt ondersteund door ons pastorale team. U kunt, indien gewenst, ook aangeven dat u na de inschrijving gebeld wilt worden, zodat u telefonisch extra informatie over uw kind kunt geven.

Wilt u voordat u uw kind inschrijft eerst even contact, dan kunt u contact opnemen via het contactformulier onderaan de pagina.

Leeftijd

Tieners mogen mee op zomerkamp vanaf het moment dat ze na de zomervakantie – in september 2021 – naar de brugklas gaan.

Afgelopen jaar mochten vanwege corona tieners ouder dan 18 jaar niet mee op kamp. Dit jaar is het niet zeker of dit wel of niet gaat mogen. We adviseren iedereen die op kamp 18+ is zich wel in te schrijven via de voor-inschrijvingen. Indien het niet mogelijk is om mee te gaan, bieden we een mogelijkheid om als junior leiding mee te gaan. Hij/zij draait dan mee in een familygroup, maar krijgt onder begeleiding van de familygroupleider bepaalde leiderstaken. In dit geval moet hij/zij zich zelf opgeven als leiding.

Datum

Start: zondag 25 juli om 15:00 uur.

Vanwege corona houden we met de leiding geen voorbereidingsweekend. Daarom starten we het zomerkamp op zaterdag 24 juli met alleen de leiders, zodat we hen goed kunnen toerusten voor een mooie week met de tieners. Een dag later kunnen de deelnemers aanhaken.

Eind: Zaterdagochtend 31 juli om 10:30

Locatie

De Hoof 18, 5712 LM Someren

Kosten

  • DEELNEMERTICKET Zonder ondersteuning
  • €225
  • DEELNEMERTICKET Met 50 euro ondersteuning
  • €175
  • DEELNEMERTICKET Met 100 euro ondersteuning
  • €125

Kunt u de ticketprijzen (inclusief ondersteuning) niet betalen? Vraag extra ondersteuning voordat u uw kind inschrijft.

Ondersteuning

Bent u niet in staat de volledige ticketprijs te betalen, kies dan bij de officiële inschrijvingen een ticket met ondersteuning. U geeft hiermee aan dat u ondersteuning nodig hebt van het fonds Ondersteuning districtskampen. U hoeft geen reden op te geven waarom u de ondersteuning nodig heeft.

Gift

Wellicht ben je in staat om een gift te geven? Met een gift steun je het fonds Ondersteuning Districtskampen en maak je het mogelijk dat anderen financiële ondersteuning kunnen krijgen om mee te gaan. Bent u in staat om een gift te geven, dan zijn we daar erg blij mee! U kunt dit aangeven tijdens de inschrijving van uw kind of u kunt een aparte gift geven.

Contact

De eindverantwoordelijken van het Zomerkamp zijn Lyanne en Winifred. Samen met een geweldig kernteam bereiden zij het Zomerkamp voor. Heeft u een vraag of opmerking? Onderaan deze pagina vindt u een contactformulier. Wij proberen binnen enkele dagen uw vraag te beantwoorden.