Informatie voor groepsleiders en medewerkers

Kinderkamp 2022

Stap in de wereld van een kind

Op het kinderkamp willen we een veilige omgeving bieden waar kinderen Gods liefde kunnen ervaren. Samen met een groot team van vrijwilligers maken we dit mogelijk. Hiervoor hebben we groepsleiders nodig die in koppels verantwoordelijk zijn voor een groepje van ongeveer 8 tot 10 kinderen.

Het is niet alleen voor kinderen, maar ook voor leiding, een fantastische ervaring om kinderkamp mee te maken. Onze ervaring is dat kinderen niet alleen leren van de leiding, maar de leiding ook van de kinderen. Aan het einde van het kinderkamp vertrek je moe, maar geïnspireerd.

Meegaan als leiding of medewerker is niet zomaar iets: wij hebben een weekend lang de verantwoordelijkheid over ca. 200 kinderen. Dat is iets wat we serieus nemen.

Taakomschrijving groepsleiding

Kinderen worden gedurende het hele kamp door hun groepsleiding begeleid bij alle activiteiten. Je bent als het ware even een beetje ‘vader en moeder’ voor de kinderen. Je beleeft het kamp samen. Jij bent dan ook verantwoordelijk voor het welzijn van de kinderen. Een mooie taak waar je niet alleen voor staat. Je bent met je groepje op allerlei verschillende momenten:

 • Bij de diensten
 • Bij alle spelen, workshops en ‘vrij spelen’ momenten
 • Maaltijden
 • Stamraad
 • Slapen bij de kinderen op de zaal

Taakomschrijving medewerker

Als medewerker word je gevraagd door de coördinator van een team. We hebben de volgende teams:

 • Gebed
 • Zorg
 • Keuken
 • Facilitair
 • Techniek
 • Muziek
 • Drama
 • Sport en Spel

Van een medewerker verwachten we een enthousiaste inzet bij alle voorbereidingen voor het kinderkamp. Op kamp zelf ben je verantwoordelijk voor je taak en heb je oog voor de kinderen.

Profiel groepsleiding en medewerker

Je hebt passie voor God en kinderen!

Het is natuurlijk belangrijk dat je het tof vindt om met kinderen te werken.

Je hebt een geldige Verklaring Omtrent Gedrag

Als Kerk van de Nazarener willen we een veilige kerk zijn. Een van de maatregelen die we hiervoor nemen is dat alle leiders die meegaan met een evenement van de Kerk van de Nazarener in het bezit moeten zijn van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag. Lees meer over de Verklaring Omtrent Gedrag.

Je bent oud genoeg

Om mee te kunnen als groepsleiding moet je op kamp 18 jaar of ouder zijn. Om als medewerker mee te kunnen word je gevraagd door de coördinator van een team (bv. Sport & Spel, keuken, facilitair) en moet je op kinderkamp 16 jaar of ouder zijn.

Je kunt aanwezig zijn op de voorbereidingsdag

Je aanwezigheid op de Leiding & Medewerkersbijeenkomst is verplicht.

Leiding en Medewerkersbijeenkomst: zaterdag 14 mei

Deze bijeenkomst is de start van het kinderkamp waarbij iedereen die het kinderkamp mogelijk maakt aanwezig is. Op deze dag ontmoeten we elkaar en leren we elkaar alvast kennen. Ook wordt op deze dag de groepsindeling bekend gemaakt en zie je met wie je je groepje leidt. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen er ook is.

Locatie: Talmaweg 121, 3317 RD, Dordrecht

De dagindeling is anders dan andere jaren. Meer info volgt nog

Medewerkers zijn welkom maar mogen ook met hun eigen team samenkomen.

Datum

Het kinderkamp wordt gehouden tijdens het pinksterweekend.

Start leiders/medewerkers: Vrijdag 3 juni om 18.15

Eind leiders/medewerkers: Maandag 6 juni rond 15.15

Locatie

Het kamp is, zoals elk jaar, bij kamplocatie de Hoof

De Hoof 18, 5712 LM Someren

Contact

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in. We proberen binnen een week te reageren.